Prepod

Rezultate

Rezultatele estimate ale proiectului

  • 100 persoane identificate cu diabet sau prediabet în grupul țintă

Prin activitățile implementate, proiectul va identifica și recruta persoane din grupul țintă care anterior nu aveau cunoștință despre posibilitatea de a avea diabet sau prediabet (un număr estimat de 100 persoane). Acest rezultat va avea impact direct asupra sistemului de sănătate publică prin reducerea greutății asociate cu tratamentul bolii o dată descoperite prin resursele existente.

  • 300 persoane identificate cu risc de supraponderabilitate/ obezitate/ diabet în grupul țintă

Prin activitățile implementate, proiectul va identifica și recruta persoane din grupul țintă cu risc major de supraponderabilitate/ obezitate/ diabet (un număr estimat de 300 persoane). Acest rezultat va avea impact direct asupra sistemului de sănătate publică prin reducerea greutății asociate cu aceste riscuri și boli de îndată ce au fost descoperite prin resursele existente.

  • 50 specialiști din domeniul sănătății instruiți în consiliere și educație nutrițională

Proiectul va instrui minim 50 de specialiști din domeniul sănătății (medici și asistente) cu scopul de a oferi o consiliere și educație nutrițională îmbunătățită  pacienților lor.

  • 30000 beneficiari- îmbunătățirea consilierii nutriționale în populația generală

Prin instruirea acordată în cadrul proiectului, se estimează ca speciliștii din domeniul sănătății să fie capabili să ofere o consiliere mai eficientă unui număr estimat de 30.000 pacienți în timpul derulării proiectului și după încheierea acestuia

  • 100 beneficiari care vor dobîndi cunoștințe și abilități medicale sporite în rândul cadrelor didactice, pentru întreg personalul și pentru studenți, prin implicarea în cercetarea clinică și cooperarea internațională

Prin implicarea personalului, a cadrelor didactice și a studenților voluntari în activitățile proiectului, proiectul le va îmbunătăți acestora nivelul de cunoștințe în domeniul nutriției și a sănătății metabolice și  expunerea la bune practici internaționale în cadrul cercetării.

Comments are closed.