Prepod

Activitatea 3.5. Vizite de screening și campanii publice în comunități

13 august 2021

În cadrul activității 3.5 echipa proiectului a desfășurat până în prezent mai multe vizite de screening și campanii de publice pentru a evalua starea de sănătate în grupurile țintă din cadrul populaţiei generale și pentru a le oferi feedback personalizat, precum și sfaturi preventive legate de starea lor actuală de sănătate, în special pentru risc de supraponderalitate / obezitate și diabet de tip 2.

Aceasta este una dintre cele mai mari activități ale proiectului, care implică majoritatea personalului proiectului și a studenților voluntari, precum și majoritatea echipamentelor și a consumabilelor achiziționate în cadrul proiectului. Studenții voluntari din cadrul acestor campanii au primit pregătire prealabilă din partea membrilor seniori ai proiectului prin activitatea 3.4 și au primit supraveghere continuă pe tot parcursul implicării lor în activitățile proiectului.

Până în prezent s-au desfășurat campanii în localitatile: Suceava, Ilișești, Șcheia, Moara și Sf. Ilie și au fost evaluate 202 de persoane. Au fost identificate 35 de persoane cu risc crescut pentru prediabet și diabet zaharat și 83 de persoane cu risc crescut pentru suprapondere și obezitate. 

Situația grupului țintă până în prezent este următoarea: 

– din grupul țintă de 100 persoane cu prediabet și diabet zaharat de tip 2 nediagnosticat, reprezentând un risc crescut, s-au identificat 35 de persoane, reprezentând 35% din acest target.

– din grupul țintă de 300 persoane cu risc pentru suprapondere, obezitate și diabet zaharat, s-au identificat 125 de persoane cu risc moderat și crescut pentru suprapondere și obezitate (83 risc crescut și 42 risc moderat) și 47 de persoane cu risc moderat și crescut pentru diabet zaharat (35 cu risc crescut și 12 identificați cu risc moderat), având un total de 172 de persoane pentru acest target, reprezentând 57,3% din acest target.

Campaniile publice se vor desfășura în continuare până la data de 15.10.2021 în localitățile Suceava, Ilișești, Șcheia, Moara și Sf. Ilie. Aceste campanii publice vor avea loc în spații publice atât pentru adulții, cât și pentru copii. Beneficiarii vor fi evaluaţi, iar rezultatele cu privire la starea lor de sănătate vor fi procesate și interpretate în câteva minute, după care li se va oferi un feedback personalizat cu privire la starea lor de sănătate actuală și măsurile preventive pentru evitarea / diminuarea riscului de obezitate și diabet. Pliantele şi broşurile informative care conțin sfaturi legate de alimentația sănătoasă și exerciții fizice au fost și vor fi oferite tuturor persoanelor care au participat/ participă la clinicile Health on Wheels, indiferent dacă sunt de acord să li se facă sau nu măsurătorile de sănătate.

Last modified: 13 august 2021

Comments are closed.