Prepod

Campanie publica- identificare risc obezitate si diabet la USV

24 august 2021

Screening și campanie publică la USV

Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană, va desfăşura luni, 30.08.2021, în faţa corpului A, începând cu ora 9.00 o campanie publică pentru a evalua starea de sănătate din cadrul populaţiei generale și pentru a le oferi participanţilor feedback personalizat, precum și sfaturi preventive legate de starea lor actuală de sănătate, în special pentru risc de supraponderalitate / obezitate și diabet de tip 2.

Această campanie publică se adresează atât adulţilor, cât și copiilor. Beneficiarii vor fi evaluaţi la faţa locului, iar rezultatele cu privire la starea lor de sănătate vor fi procesate și interpretate în câteva minute, după care li se va oferi un feedback personalizat cu privire la starea lor de sănătate actuală și măsurile preventive pentru evitarea / diminuarea riscului de obezitate și diabet. Pliantele şi broşurile informative care conțin sfaturi legate de alimentația sănătoasă și exerciții fizice vor fi oferite tuturor persoanelor care participă la clinica Health on Wheels, indiferent dacă sunt de acord sau nu să li se facă măsurătorile de sănătate.

Campania se desfăşoară în cadrul proiectului „Personalized prevention tools in obesity and diabetes – a joint Romanian-Ukrainian programme of health education (PrePOD)”, nr. ENI CBC 2SOFT/4.1/56, finanțat de Uniunea Europeană.

Last modified: 24 august 2021

Comments are closed.